We kunnen weer naar de sportschool!

Yayy! Het is Juli en dat betekend dat ook de sportscholen weer open zijn. Had jij al een abbonement? of wilde je er een afsluiten? Dan heb jij ook vast uitgekeken naar deze dag, net als ik.
Waarom is sporten eigenlijk zo belangrijk? En is het de moeite waart om daar tijd voor vrij te maken? Ik geef jou 10 belangrijkste redenen om te sporten:

 1. Sporten voorkomt overgewicht
  sporten verhoogd de stofwisseling via spieropbouw en vetafbraak. Heel belagrijk dus voor het voorkomen en bestrijden van overgewicht.
 2. Sporten kan stress, angst en depressie verminderen
  Wie beweegd, bouwt de opgehoopte stresshormoon op natuurlijke wijze af. En je lichaam maakt het hormoon endorfine aan, endorfine zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn.
 3. Sporten is goed voor je sociale leven
  Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Bewegen levert vaak sociale contacten op. 
 4. Bewegen kan kanker voorkomen
  Voor sommige vormen van kanker (dikkedarmkanker, borstkanker) is het preventieve effect van voldoende bewegen bewezen.
 5. Bewegen is goed voor het hart
  Door te bewegen verklein je de kans op hart-, en vaatziekten.
  Hart-, en vaatziekten behoren tot de grootste doodsoorzaken in het westen. door een zwakke biceps sterf je niet, door een zwakke hartspier wel. Duursporten zoals wandelen, fietsen, hardlopen en zwemmen zijn de ideale bondgenoten van het hart.
 6. Bewegen kan osteoporose voorkomen.
  Vanaf je 35ste worden je beenderen kwetsbaarder. Stilzitten versnelt dit proces. Bewegen houdt je beenderen, spieren en gewrichten stevig, soepel en in conditie.
 7. Bewegen kan diabetes type 2 voorkomen.
  Beweging zorgt ervoor dat glucose beter kan doordringen in de cellen. En daardoor de glucose stabieler blijft. Ook diabetes patienten, waaronder ikzelf, hebben baat bij sporten, wel als dit onder verantwoorde manieren gebeurd.
 8. Bewegen is goed voor uw longen
  Bewegen houdt uw longen en ademspieren in conditie. Ook astmapatiënten hebben baat bij beweging. ook astmapatienten hebben baat bij beweging.
 9. Bewegen is financieel ook goed
  Actieveling leven niet alleen langer, maar ook beter. Ze bezoeken minder vaak het ziekenhuis of de dokter en gebruiken minder medicijnen. Bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar dus ook voor je portomonnee. Beter nu geld uitgeven aan wandelschoenen of een fiets dan later het veelvoudige aan de dokter.
 10. Bewegen is de beste vorm van pensioensparen.
  Je leven lang bewegen is het beste medicijn tegen typische ouderdomsziekten als artritis, osteoporose en hoge bloeddruk.

Sporten heeft mij veel rust in mijn hoofd gegeven. En ik voel mij lichamelijk veel fitter. Ook mijn bloedsuikers zijn veel stabieler sinds ik sport. Ook heb ik minder medicijnen nodig voor mijn diabetes. Ik ga er weel volledig tegenaan om naar de sportschool te gaan. Ik ben benieuwd of jij ook een sportabonnement hebt, of lekker thuis sport. Of van plan bent een actieve levensstyle op te bouwen. Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: