Conflicten in een liefdesrelatie

Een romantische relatie is een van de innigste, moeilijkste en meest complexe banden die we in ons leven aangaan. We brengen het mooiste en het lelijkste in elkaar naar boven. Het is een voordurend en eeuwigdurend leerproces. Levenspartners horen elkaar te corrigeren, bij te sturen, confrontaties aan te gaan. Als je dat niet doet, verbind je je niet echt. Dan ben je jezelf aan het amuseren met het idee van liefde.
Zeg wat je op je hart hebt, hoor wat de ander over jou te zeggen heeft en doe er je voordeel mee. Het is een effectieve manier om te groeienen te transformeren. en bovendien houdt het je relatie spannend en interressant.

Zelf heb ik geleerd om een stap terug te doen in het heetst van de strijd, want leeuwen grommen dan en zijn over hun toeren, maar vaak zijn ze de volgende dag weer gekalmeerd en het soms zelf vergeten waar het precies over ging. Het beste wat je kunt doen met een boze leeuw is zeggen: ”ik heb nu iets anders te doen, maar ik kom later terug en dan praten we er rustig over.” Zet even een stap terug, zodat je beiden kunt afkoelen.

Voor elke relatie geld: speel niet keer op keer oude bandjes af bij een conflict, maar zet een stap terug. Spiritueel groeien betekend proactief zijn, niet alleen reactief. Door steeds primair te reageren, blijf je hangen in dezelfde patronen.

Wat gek is dat veel mensen begrijpen dat we ons lichaam moeten trainen, af en toe op een loopband moeten klimmen om het fit en gezond te houden, maar van onze ziel verwachten we dat deze zichzelf doet groeien. Conflicten, en eigenlijk alle denkbare situaties die we mee maken, zijn de loopband voor onze ziel. We kunnen zeggen: ‘ik geef het op, ik kan dit niet aan’. of we kiezen ervoor om te reflecteren en ervan te leren. Door voor het laatste te kiezen zal je gaan groeien, en kan het de relatie alleen maar verbeteren.

Liefs,

Angela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: