Accepteren & loslaten

Iedereen maakt het wel eens mee, er gebeuren dingen in je leven die jij niet wilt, waar je niet achter staat en die je niet leuk vind. Bijvoorbeeld een relatie die beëindigd , ontslag van je baan, er gaat iets stuk of iemand zegt iets wat jij niet leuk vind.
Veel mensen vinden die dingen moeilijk te accepteren wat we toch niet kunnen veranderen. We hebben er geen controle over en gaan er tegen vechten, we proberen te claimen hoe het wél zou moeten gaan. Boosheid en negativiteit komen naar boven en het verpest de rest van de dag.
Maar dat helpt niet, en misschien word het daardoor alleen maar erger, en gebeuren er meer dingen die jij niet wilt.

Kijk naar oplossingen, dingen die je wel zou kunnen doen. Probeer de positieve kant in te zien, ookal is dat heel moeilijk. Er is altijd 1 positieve kant, en dat is dat je er een les uit kunt halen. Als je van tegenslagen leert kom je er uiteindelijk nog sterker uit.
Wanneer je kan accepteren en loslaten, komt er weer iets anders op je pad.
Kijk naar wat je wél hebt, en wat wel goed gaat in je leven. Leef elke dag alsof het je laatste is en maak je niet druk om de kleine dingen. Dan trek jij nog meer positiviteit aan.

Als jij nu iets hebt in jou leven hebt wat je niet zo goed kunt accepteren en waarbij je merkt dat je daar heel de dag mee bezig bent, schrijf dan op waar je mee zit.
Daarna schrijf je op wat je zou kunnen doen om het probleem op te lossen.
Schrijf ook op wat geen zin heeft, bijvoorbeeld om er de hele dag over in te zitten.
Schrijf op wat de voordelen zijn van deze tegenslag, bijvoorbeeld wat vond je niet leuk aan de relatie of van die baan waardoor het fijn is dat het er niet meer is.

Op deze manier word het duidelijker voor jezelf en zul je merken dat het makkelijker word om het los te laten. Je kunt het ook in je hoofd of hardop zeggen als je het niet op wilt schrijven.

Ik persoonlijk heb in mijn leven ook veel tegenslagen gehad, maar ik zie ze niet meer als tegenslagen. Ik zie ze als levenslessen, om te leren groeien.

Liefs,

Angela

Eén opmerking over 'Accepteren & loslaten'

  1. Je verhaal doet me denken aan een van mijn favoriete citaten van Maya Angelou: “If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude.”

    Er gebeuren inderdaad nu eenmaal dingen waar we geen invloed op hebben, maar op hoe we er mee omgaan hebben we wél invloed. Mooi.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: