About me

Even voorstellen…

Hey jij daar! Ik ben Angela, en ik wil jou graag mijn verhaal vertellen.
In mijn leven heb ik al wat moeilijke paden afgelopen. Al op een jonge leeftijd werd er bij mij diabetes type 1 geconstateerd. Ik was toen 11 jaar. Dit was een moeilijke periode voor mij, ook omdat ik in de pubertijd zat. De suikers wist ik niet goed te reguleren. En veel steun kreeg ik hier ook niet bij. Ik heb het allemaal zelf moeten ondervinden.
Vooral op school schaamde ik mij, andere kinderen hadden wel de energie die ik niet had. En dat stoorde mij. Als ik moest spuiten dan deed ik dit stiekem, onder mijn tafel, in de gang en zelfs op de wc. Ook hielt ik het niet goed bij. Vaak had ik hele hoge bloedsuikers. En elke maand kreeg ik dit ook te horen in het ziekenhuis, en dat als ik zo door zou gaan er ernstige complicaties op zouden treden.

Doordat ik fysiek en mentaal niet goed in mijn lichaam zat, heeft dit ook te lijden gehad op school. De middelbare school heb ik dan ook niet afgemaakt, tot mijn grote spijt achteraf.
Ik ben toen de horeca ingegaan, een BBL opleiding die lichamelijk veel te zwaar voor mij was. De opleiding heb ik gelukkig wel afgemaakt. Ik wist niet goed wat ik wilde in mijn leven, maar 1 ding wist ik wel, de horeca was niks voor mij.
Toen ben ik aan de kappersopleiding begonnen. Ik kreeg een passie voor mijn vak en ik vond het écht leuk. Mijn 2e stage was bij een vrouw waar ik het goed mee kon vinden. Zij heeft mij erg geholpen met de opleiding. En ze heeft mij ook veel geleerd.
Op mijn 19e leerde ik iemand kennen waar ik veel te snel een relatie mee ben aangegaan. Dit leidde tot een ongewenste zwangerschap. Vlak voor mijn diploma uitreiking ben ik erachter gekomen. De twijfel was aanwezig of ik voor het kindje moest gaan of niet. Ik weet nog wat mijn oma als eerste zei: het komt wel
groot. Dat overtuigde mij. Ik wist het zeker. Dit was mijn kind die ik met liefde groot zal brengen! Dankbaar ben ik dat ik deze keuze gemaakt heb, dankbaar voor alle liefde die zij mij brengt, dankbaar voor de mooie herinneringen en de toekomst die ik met haar zal beleven.
Mijn kappersopleiding heb ik afgemaakt, en ik heb zelfs een eigen bedrijf gehad. Maar dit verdiende niet genoeg dus ben ik in de thuiszorg gaan werken.
Ik woonde bij mijn toenmalige schoonouders, dit was niet optimaal. Alles heb ik er voor gedaan om urgentie te krijgen, en uiteindelijk kreeg ik die.
Vanaf dat moment ben ik het leven weer positiever in gaan zien. Ik woon samen met mijn dochter in een appartement, ben weer goed voor mezelf gaan zorgen. En nu is het tijd om mijn dromen waar te maken. En dat is anderen inspireren en helpen waar ik kan.
Alles wat ik heb meegemaakt zie ik nu als een les, en ik ben dankbaar waar het mij vandaag de dag gebracht heeft.

You can’t stop the waves, but you can learn to surf.

Liefs,

Angela

%d bloggers liken dit: